- Hjælp til
- Hvad kan vi
- Kognitiv terapi
- Klienterne siger
- Psykologer
- Generel info
- Kontakt
- I medierne
- Blog

- Gå til vores kontaktside
- Kontakt på email
Vil du vide mere
Terapi i centrum af København
Læs mere
Hvorfor psykolog? Hvorfor terapi?
Der kan være flere forskellige årsager til at opsøge en psykolog – det kan være et akut problem, det kan være ønsket om selvudvikling eller for at blive mere afklaret omkring en problemstilling. Alle grunde er lige gældende. At gå i terapi giver dig mulighed for at få professionel hjælp og sparring med en udenforstående samarbejdspartner, som nænsomt men også målrettet hjælper dig på rette vej. Vi er der for dig og hjælper dig i mål med dine ønsker.
Terapi til dig
Det kan være grænseoverskridende at tale med et fremmed menneske, om noget af det som er svært og sårbart – og som du måske ikke har talt med andre om tidligere. Det kan være du har tanker om, hvordan du skal præsentere problemet, at du er bange for at komme til at græde eller, at du er skeptisk over for om terapi overhovedet virker. Det er vores ansvar som psykologer at sikre os, at vi kommer godt omkring din problemstilling, at du får den rette hjælp, samt at du føler dig godt mødt. Du skal ikke føle, at du skal præstere eller være på en bestemt måde i terapien – du skal give dig selv lov at være lige der, hvor du er. Vi tager ansvar for, at du får terapi skræddersyet til dig, og at du får en god session.
Terapi der virker
Hvordan vælger man psykolog?
Læs mere
God kemi
På samme måde som valg af teknik og metode er væsentligt for terapien, så viser forskning også, at relationen til din terapeut er afgørende for udbytte af behandlingen. Det kan være svært for dig at vide, om du bliver glad for forløbet allerede efter første samtale, men generelt skal du have en god mavefornemmelse og føle dig tryg ved din psykolog allerede i løbet af nogle få samtaler. Hvis ikke du gør det, så skal du tænke på dig selv og overveje at forsøge dig hos en anden psykolog. Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at god kemi ikke kan forudsiges, men samtidig vil vi understrege, at det er vores ansvar som psykologer at kunne skabe en tryg og god samarbejdsrelation. Det kan vi heldigivis også med de fleste, og vi er glade for, at vi har en høj succesrate med mange tilfredse klienter. Du kan læse mere om udtalelser fra tidligere klienter her.
Skræddersyet forløb til dig
Vi sørger for løbende at evaluere på terapien for at sikre os, at du er glad for forløbet, at du mærker en effekt af behandlingen, og at du synes tiden i sessionerne prioriteres rigtigt. Hvis der er behov for det undervejs, laver vi de nødvendige justeringer. Det er vigtigt at forløbet skræddersyes præcist til dig og dine behov.
Hvordan virker terapi?
Læs mere om terapiforløbets opbygning og varighed
Læs mere
Første session
I første session vil vi i detaljer tale om dine ønsker for terapien, om det problem du kæmper med, baggrundsoplysninger, evt. tidligere psykologerfaring samt dine forventninger til varighed af forløb. Her er det også relevant kort at tale økonomi, da det er dyrt at gå i terapi. Det er vigtigt, at terapiforløbets længde og intervallet mellem sessioner passer overens med din økonomi og dine ønsker.
Terapi - hvor længe?
Varighed af et terapiforløb er meget individuelt, og det kan være svært præcist at vurdere på forhånd. For nogle er der tale om korte forløb på 3-5 gange, hvorfra de selv arbejder videre med deres problemstilling. For andre er der behov og ønske om et længerevarende forløb, hvor man får ændret på årelange mønstre eller symptomer, og der kan et terapiforløb strække sig over fx et år. Et afgrænset problem som fx en specifik fobi vil ofte indebære ca. 3-8 sessioner. De fleste angstlidelser kræver mellem 10-20 sessioner, dog er OCD-behandling ofte lidt længere. Depression behandles gennemsnitligt på 10 gange, men det afhænger igen af depressionens sværhedsgrad, samt om det er med eller uden supplerende medicinsk behandling. Et stressforløb vil typisk tage ca. 8-12 sessioner.
Terapi - hvor ofte?
Til at starte med bygges et forløb sædvanligvis op med ugentlige samtaler eller en samtale hver 14. dag. Så snart du mærker bedring og symptomlettelse, planlægges der længere tid mellem sessionerne. I slutningen af et forløb ser vi gode resultater med at strække intervallet af sessioner med flere ugers mellemrum for på den måde at sikre os, at bedringen er stabil over tid, og at et eventuelt tilbagefald tages undervejs.
Hvis du har andre spørgsmål eller vil booke en tid, så kontakt os gerne for en aftale.