Har du brug for 

       vores hjælp? 

   

Terapi til unge

Læs mere

Ung og brug for hjælp?

 

Synes du er, at det svært at være ung i dag? Så er du bestemt ikke alene. Mange undersøgelser viser, at det er sværere at være ung i dag end tidligere – og det er ikke fordi, at der er noget galt med dig. Slet ikke.

 

Der kan være flere grunde til, at du kæmper. Det kan være et øget pres fra skole og uddannelse med stort fokus på test og karakterer, som måske presser dig. Det kan også være de mange muligheder der findes, der føles som et pres i forhold til at skulle lykkes med alt, hvad man gør. Måske føler du dig udenfor, når andre poster billeder fra deres weekend med alle vennerne. Eller din færden på Instagram kan give dig en følelse af ikke at være god nok, da alle og alt derinde ser så perfekt ud.

 

Det store pres på unge i dag, kan føre til flere forskellige udfordringer og problemer. Det kan være alt fra angst, stress til depression eller selvværdsproblemer. Måske kan du genkende nogle af de udfordringer fra dig selv? Så prøv at læse videre her ...

 

 

Føler du...

ENSOMHED?

Du er alene hjemme og skal lige tjekke din instagram. Der dukker billeder op af alle vennerne, der hænger ud og hygger sig! Maven trækker sig sammen og halsen snører til...

Læs mere

 

Du kender til tanker som...

 • "Alle andre har altid gang i noget!"
 • "Der er aldrig nogen, der tager initiativ til at ses med mig!"
 • "Jeg finder aldrig en kæreste - jeg er slet ikke lækker nok".
 • "Selv når jeg er sammen med andre, føler jeg mig stadig alene."

Føler du...

DER ER MEGET AT LEVE OP TIL?

Du er enten igang med eller ved at være færdig med dit studie. Det kan være folkeskole, måske gymnasium eller videregående uddannelse. Det har været nogle hårde år med stort arbejdspres og karakterræs. Du føler dig målt og vejet - med karakterer men også i forhold at fremstå tjekket på de sociale medier.

Læs mere

 

Du kender til tanker som...

 • "Alt hvad jeg gør skal være perfekt!"
 • "Hvis jeg ikke vælger rigtigt nu, får jeg ikke det liv jeg drømmer om!"
 • "Alle andre er så tjekkede - hvordan skal jeg nogensinde leve op til dem?"
 • "Bare jeg ikke skuffer mine forældre."

Føler du...

LAVT SELVVÆRD?

Du gør dig klar til en bytur og utilstrækkelighedsfølelsen melder sig. Du kender den godt. Følelsen af "ikke at være god nok". Du synes de andre er pænere end dig. Dygtigere end dig. Du dømmer dig selv hårdt og forventer altid at falde igennem eller fejle.

Læs mere

Du kender til tanker som...

 • "Jeg er en fiasko!"
 • "Hvorfor er jeg så dum og grim?"
 • "Det kommer ikke til at gå - jeg klarer den aldrig!"
 • "Jeg skal knokle hårdere end andre - så ikke de opdager, at jeg intet kan!"

Føler du...

ANGST?

At blive drillet af angst og et forhøjet alarmberedskab er meget almindeligt for os mennesker. Angsten kan vise sit ansigt på mange forskellige måder - men uanset hvilken retning vil den gøre livet surt for dig.

Læs mere

Du kan genkende én eller flere af følgende bekymringer…

 • "Åh nej, jeg bliver rød i hovedet henne i klassen!"
 • "Shit, hvad hvis klappen går ned til eksamen, og jeg slet ikke kan huske noget!"
 • "Hvis jeg er på forkant med alt, så kan jeg forhindre slemme ting for mig og min familie!"
 • "Tænk nu hvis ikke jeg gør nok i forhold til klimaet, og det er min skyld at dyrearter bliver udryddet og mennesker dør!"

Vi har skrevet meget mere om de forskellige typer af angst. Tjek det ud her.

Vi har også skrevet en artikel om unge og angst, som du kan læse her.

Føler du...

NEDTRYKTHED?

Alle mennesker er nedtrykte fra tid til anden. Men varer din nedtrykthed ved? Føler du dig opgivende, modløs og håbløs - på et mere konstant plan? Oplever du at gruble en masse og prøve at analysere dig frem til et bedre liv - alt imens du stagnerer og bliver mere trist?

Læs mere

Du kender til og endevender tanker som...

 

 • "Hvis jeg tænker mig godt om og analyserer mine problemer, kan jeg få det bedre!"
 • "Mit liv er ikke som jeg drømte om - og det bliver aldrig bedre!"
 • "Hvorfor kan jeg ikke bare tage mig sammen!"
 • "Jeg kan ikke holde det ud!"

 

Vi har skrevet meget mere om det at være varigt nedtrykt eller deprimeret her. 

Psykologer med speciale i unge

Læs mere

Lad os hjælpe dig

 

Du kan tale med os om alt det, som du måske har svært ved at tale med dine forældre eller venner om – og alt, hvad du fortæller os er fuldt fortroligt. Det kan også være, at du allerede taler med andre om det, men måske har dine udfordringer udviklet sig til angst, depression eller stress. Og så kan der være brug for ekstra hjælp til at komme ud af den negative spiral. Vi har meget erfaring i at hjælpe unge med de forskellige udfordringer, og vi vil meget gerne hjælpe dig. Du vil få helt konkrete strategier og redskaber til at få bugt med dine symptomer, og du vil samtidig blive mødt med omsorg og støtte i et trygt rum. Vi lytter til dig og skræddersyet et forløb, som matcher netop dig og dine udfordringer.

 

Nogle gange kan det give mening at inddrage dine forældre i nogle af samtalerne. Det kan være, at du bor hjemme og at dine forældre har brug for råd og støtte til, hvordan de bedst støtter dig. Måske er de blevet en del af din udfordring ved, at du søger forsikring og bekræftelse hos dem på en overdreven måde eller måske har du brug for hjælp fra os til at forklare dem, hvad du kæmper med, da de måske fejlagtigt tror, at "du bare er doven". Uanset - så lægger vi en fælles plan for det, som giver mening for dig. 

 

Du kan ringe til os på tlf. 5388 1200 og bestille en tid. Du er også meget velkommen til at sende os en mail på kontakt@kognitivpsykologpraksis.dk, og så vender vi fluks tilbage med bud på dato og tid. Vi glæder os til at høre fra dig.