Blogindlæg
08.08.2019

KOM GODT TILBAGE EFTER FERIEN

For mange er sommerferien slut, og så er det tilbage til jobbet og hverdagens trummerum. God tid til tingene og mere tid med familie eller venner, bliver erstattet af en mere stram kalender, hvor den ene opgave hurtigt afløser den næste. Men lad os hjælpe dig med 6 gode råd til at forlænge ferie-gevinsten længst muligt.

  • Tag på forhånd stilling til din arbejdstid for resten af året. Når først vi er inde i hverdagens hamsterhjul igen, har vi ofte tendens til bare at køre derud af. Så brug sommeren afbræk til at kigge lidt på, hvordan din kalender bedst går op. Tag aktivt stilling til dine ønsker for arbejdstid, og clear det så med din nærmeste chef.

  • Prøv ikke at proppe 10 minutters arbejde ind på 5 minutter. Meget højt aktivitetsniveau og pressede deadlines kan man holde til en begrænset periode – fx i spidsbelastningsperioder på året – men det må ikke blive normalen. Så risikerer du bare at blive stresset eller udbrændt. Hvis ikke regnskabet med opgaver og tid går op, så tal med din nærmeste leder.

  • Når du har fyraften så sluk din arbejdsmobil og læg den fysisk væk, så ikke du ser den. Lad være at tjekke arbejdsmails og sms’er når du har fri. Ellers bliver kvaliteten af din restitution og pauser ikke lige så god – og så får din krop, dit hoved og dit nervesystem ikke helt samme gevinst.

  • Planlæg dine pauser på forhånd både på jobbet, og når du har fri. Med det mener vi, at du ikke skal planlægge ud fra devisen ”når jeg er færdig med det her, først da holder jeg en pause”. For så får man ofte ingen pause, da listen med opgaver til tider er uendelig.

  • Husk at reservere næste ferie i arbejdskalender, så du er sikker på at have ferie fordelt ud over året. Ferien giver et godt modstykke til de travle uger, og det er godt for vores stress- og belastningsniveau. Hvis du er et travlt sted i livet, så sænk barren for ambitioner omkring, hvad I skal se og nå på ferien. Gør det lidt nemt for dig selv.

  • Øv dig i ikke at tænke for langt frem. Vi kan kun problemløse og færdiggøre opgaver i nutiden. Så vent med at give fremtidige opgaver opmærksomhed til du rent faktisk har tid til at forholde dig hertil. Ellers bruger du unødig mental energi, som kan tage på kræfterne. Hvad enten det er planlægning af børnefødselsdagen eller en opgave på jobbet om nogle uger eller måneder, så husk dig selv på ”jeg forholder mig til det senere”.

 

God sensommer til alle

De bedste hilsner Lind & Karmark