Psykolog København

Psykolog Sophie Risom 

Jeg hedder Sophie Risom, er uddannet psykolog fra Københavns Universitet samt autoriseret af Dansk Psykolognævn. Jeg er en engageret og dygtig klinisk psykolog, som har specialiseret mig i angstbehandling, herunder panikangst, generaliseret angst, social angst, sygdomsangst og OCD. Derudover har jeg også terapeutisk erfaring i forhold til stress- og belastningsreaktioner samt depressive symptomer og selvværdsproblematikker.

 

Jeg er meget engageret i mit arbejde som psykolog, og jeg er optaget af, at du som klient får den højeste faglige kvalitet i terapien samtidig med, at jeg skaber et trygt og tillidsfuldt rum. Selvom jeg har vægtet en specialisering inden for den kognitive metode, så vil omdrejningspunktet altid være dig og din særlige situation. Så terapiforløbet bliver på den måde skræddersyet, og jeg vil have fokus på at udfordre de tanke- og adfærdsmønstre, som er hæmmende eller begrænsende for netop dig. Foruden kognitiv terapi er jeg også siden 2017 intensivt blevet superviseret i metakognitiv terapi og er rigtig begejstret for at benytte metoden i forløb med generaliseret angst, depression samt obsessiv OCD. Jeg tager stilling til, hvilken metode jeg benytter i det enkelte forløb.  

 

Foruden min uddannelse som psykolog, så har jeg tilegnet mig viden og erfaringer fra psykiatrien, hvor jeg behandlede unge i individuel terapi. Jeg har også arbejdet ved Center for Angst på Københavns Universitet. Herfra har jeg erfaring med at behandle angstlidelser, og jeg har både forskningsmæssig og klinisk erfaring med de kognitive behandlingsmetoder. 

 

Derudover har jeg været tilknyttet en privat psykologpraksis på Østerbro, hvor jeg har haft flere forløb med børn med angst og deres forældre ud fra programmet ”Cool Kids”. Jeg har også en årrække arbejdet frivilligt som rådgiver hos Ung på Linje, hvor jeg chattede med unge og rådgav dem i forhold til en bred vifte af ungeproblematikker.

 

Jeg tilbyder behandling til både børn, unge og voksne, og jeg bruger altid evidensbaseret kognitiv terapi eller metakognitiv terapi i mit arbejde med angst, OCD, stress og depression. Løbende holder jeg mig opdateret om den nyeste viden om kognitiv terapi og metakognitiv terapi med supervision og efteruddannelse.

 

I mit privatliv bor jeg med min kæreste og vores dejlige søn i Valby. 

 

Jeg ser frem til at møde dig og hjælpe dig videre på din vej. Fortvivl ikke - der er meget, vi kan gøre terapeutisk, og du er i gode hænder.

 

Kærlig hilsen

Sophie Risom