Psykolog København

Psykolog Rikke Schultz

Jeg hedder Rikke Schultz og er uddannet psykolog fra Aalborg Universitet i 2009. Jeg er autoriseret og har siden min studietid specialiseret mig i kognitiv adfærdsterapi til unge og voksne. Det har gennem alle årene haft min store interesse. Jeg arbejder mest med klassisk kognitiv adfærdsterapi, men supplerer også med teknikker fra bl.a. mindfulness og metakognitiv terapi, når det giver god mening og vil hjælpe i terapien.  

 

Jeg brænder for terapi og for at hjælpe mine klienter til at få færre symptomer og øget livskvalitet. Det er vigtigt for mig at være dygtig fagligt og altid sikre mig højeste kvalitet af terapien – samtidig med, at jeg er sød og omsorgsfuld i mine sessioner. Jeg gør mig umage med, at du føler dig mødt og hørt. Derudover tager jeg ansvar for, at du får lært de forskellige værktøjer og strategier, så du kan få god effekt af dit forløb.

 

Jeg har tidligere erfaring fra anden privatpraksis i behandling af angsttilstande, OCD, depression samt selvværdsproblemer. Her hjalp jeg både sygesikringsklienter og selvbetalende klienter. Derudover har jeg arbejdet i psykiatrien i en årrække, hvor jeg yderligere blev specialiseret i behandling af sygdomsangst og andre angstlidelser samt behandling af depressionstilstande. I afdelingen havde vi også fokus på at hjælpe mennesker med kroniske smertetilstande, hvor terapien hjalp dem til en bedre håndtering heraf. 

 

Foruden min store interesse for terapi og klinisk psykologi, så har jeg også forsket en årrække på Københavns Universitet. Jeg har bl.a. skrevet en ph.d. om behandling for personer med kroniske smerter. Jeg forsker stadig lidt ved siden af mit terapeutiske psykologarbejde og har løbende i min tid som psykolog undervist på Aalborg og Københavns Universitet. Jeg har også skrevet flere forskellige artikler og bidrag til lærebøger om emner som kognitiv adfærdsterapi. 

 

Privat så kommer jeg oprindeligt fra Sønderjylland, men har boet mange år på Sjælland. Jeg er bosat i Solrød med min mand og vores to dejlige børn. 

 

Jeg glæder mig meget til at møde dig og få lov til at hjælpe dig med dine udfordringer. Sammen kan vi håndtere dine symptomer, så du kan skabe eller genfinde glæden og tilfredsheden i dit liv. 

 

Kærlig hilsen

Rikke Schultz