I medierne

GO' MORGEN DANMARK

Psykologinterview i Go'morgen Danmark. Vores psykolog Camilla Karmark har været i Go'Morgen Danmark og give sit besyv med i forhold til, hvorfor klimaangst synes at være trådt lidt i baggrunden i forhold til personer, der i disse tider kæmper med angst for corona.



Collage af Psykolog Camilla Karmark i Go'morgen danmark

Tidligere kunne vi ikke undgå at høre om klimaet hele tiden i medierne, men nu er fokus i høj grad på coronavirus. Er vi så blevet ligeglade med klimaet?

Det tror vi nu ikke er tilfældet. Men psykolog Camilla Karmark forklarer, at vi i høj grad bliver påvirket af det, som vi giver opmærksomhed. Og i den forbindelse er vi påvirkelige i forhold til medierne. Da vi aktuelt hører meget om coronavirus, kommer vi automatisk til at give det meget opmærksomhed. Samtidig er det også en menneskelig forsvarsmekanisme, at vi ikke tager alting lige meget ind hele tiden. Hvis vi tog alle dårligdomme og alt skidt fra verden ind på samme tid, så kan det følelsesmæssigt blive overvældende. Så det er egentlig en sund forsvarsmekanisme, at vi sorterer lidt i det undervejs. 

Når der på sigt er kommet styr på pandemien, så vil fokus højst sandsynligt komme tilbage på klimaet. Og så vil vi igen give det emne mere opmærksomhed og dermed komme til at bekymre os mere om det. 

Gode råd til bekymringer

Undervejs i interviewet blev Camilla spurgt om gode råd til at lade bekymringer være, hvis det fylder uhensigsmæssigt meget på tankeplan. Uagtet om det er bekymringer for corona eller klimaet. Kort fortalt var hendes råd aktivt at tage stilling til at lade bekymringerne være. Også selvom der er sandhed i både coronapandemi og klimaforandringer, så gør det at bekymre sig mange mange timer om det ikke en forskel ude i verden (vi snakker bekymringer og ikke adfærd). Hverken på klimaet eller pandemien - men at bekymre sig meget gør en stor forskel for din livskvalitet. 

Så giv dig selv pauser fra alle bekymringerne. Så selvom "telefonen ringer", så lad være at tage den hver gang. Giv bekymringerne lov at være - men lad dem være. Og vend så i stedet fokus tilbage på nu'et omkring dig. Hvadenten du er i Tivoli, på arbejdet eller sammen med vennerne  - fokus tilbage på nu'et.