I medierne

GO´ Morgen Danmark: En dilemmafyldt jul

I dag skulle Trine tale om juledilemmaer. Dilemmaer har altid hørt sig julen til. Men måske er denne jul lidt mere dilemma-fyldt, end den plejer. Ud over de gængse juledilemmaer såsom: hvor store gaver giver vi? hvem giver vi til? etc., skal vi i år også forholde os til corona relaterede dilemmaer. Myndighederne lader det i højere grad være op til os selv at bruge vores sunde fornuft?
Psykolog Trine Lind taler om at julen kan være dillemmafyldt og metaltræthed kan ramme i julen, i GO'MORGEN Danmark.

Hvem skal med? 
Hvor mange kan vi samles? 
Skal vi være inde eller ude?

Her nogle gode råd:
 

  • Dilemmaer handler om at skulle træffe valg. Pas på med ikke at sidde fast i overtænkning og sam-grublerier, når I skal finde ud af, hvad der er det rigtige at gøre hos jer. Det koster nemlig i tvivl, stress og frustration. Følg et mere intuitivt kompas – og læg en plan.

 

  • Pas på med usagte forventninger. Aftal på forhånd et gavebudget og hvem der skal have gaver etc. Tal sammen og læg baren der, hvor alle kan være med.

 

  • Vi har allerede brugt meget tid sammen på baggrund af hjemmeskole og hjemme-arbejde. Det er okay at være metaltræt og have brug for alene-tid. Prioriter det og accepter, at de andre har brug for det samme.

 

  • Jul handler ikke om at "præstere" det perfekte, men at hygge sig sammen. Sæt forventningen ned til dig selv og andre.


Vi ønsker dig en super dejlig (dilemma-fyldt) jul.

 

Kærligst, Lind & Karmark