I medierne

GO'Morgen Danmark: Corona presser psyken

Camilla Karmark har været en tur i Go' Morgen Danmark studiet til en snak om, hvad den langvarige corona-pandemi gør ved psyken. Fokus i interviewet var på, hvordan vi bliver påvirket mentalt og følelsesmæssigt af en ny runde med restriktioner - nu hvor COVID-19 endnu har en bølge af flere smittetilfælde.
Psykolog Camilla Karmark taler om at Corona presser psyken i GO'MORGEN Danmark.

Camilla forklarede, at det er naturligt om man har en følelsesmæssigt reaktion på belastninger i livet. Og corona-pandemien er en belastning for os. Så hvadenten det er ærgrelse, angst, tristhed eller irritation, som du mærker, så er du helt normal. Og det giver god mening, om du (og vi alle sammen) reagerer på de særlige vilkår, som vores samfund pt. står overfor. Samtidig kom Camilla ind på nogle gode råd til at passe godt mentalt på dig selv i en svær tid. Hun foreslog bl.a.:

 

Gode råd til at passe på dig selv under corona

 

- Fasthold de ting, som du stadig gerne må.

- Prioriter sociale ting i det omfange, som det er muligt. Det er vigtigt ikke at isolere dig helt.

- Genbrug gode ideer fra sidste "runde" med restriktioner. Og vær gerne kreativ i forhold til samvær og aktiviteter. 

- Giv alle følelser lov til at være der. Det er okay. Men vær obs på ikke at forfordele negative tanker om corona. Det dræner dit humør og overskud.

- Forestil dig at dine tanker er som sushi på et running-sushi-bånd. Ikke hele tiden tage de negative tanker af "båndet" og sidde og tygge og gumle længe på dem.

- Prøv at lade bekymringerne passe sig selv for en stund - og vend i stedet fokus tilbage på det, som du var igang med. 

 

Vi siger tak til Go' Morgen Danmark TV2 for at have fokus på, at vi får passet godt på os selv og hinanden.

 

Kærlig hilsen

Lind & Karmark