Blogindlæg

Bloddonor og nåleskræk

Vores psykolog Camilla Karmark er blevet interviewet af Bloddonorerne Danmark til en artikel om nåleskræk og blodfobi. I vores blogindlæg har vi samlet de gode råd fra artiklen om nåleskræk og blodfobi til dig. Så læs med her....

Psykologens 6 gode råd til dig med nåleskræk og blodfobi

  1. Accepter din nåleskræk. Følelser kan vi ikke bestemme over, og det er helt normalt at være bange for nåle. 
  2. Accepter det ubehag du måske mærker i kroppen, når du skal stikkes. Det er bare angsten, som giver nogle kropslige symptomer. Det er ganske harmløst og samtidig midlertidigt.
  3. Har du tendens til at blive svimmel, så spørg om du kan ligge ned fra start, så du undgår at blive mere dårlig (pga. blodtryksfald).
  4. Fortæl personalet som tapper din blod om din nåleskræk. De er vant til det, og så kan de støtte dig bedst muligt.
  5. Kig væk, når du bliver tappet. Der er ingen grund til at kigge på nål eller blod, da det blot kan give yderligere angst. Så kig væk imens og fokuser på noget andet. Det kan fx være genstande i lokalet, som du bemærker eller måske din tlf., du kigger på.
  6. Fokuser på dit åndedræt. Husk at trække vejret - og hvis du har tendens til at hyperventilere, så kan du øve at tage lidt mere stille og rolige åndedræt.

Læs mere om: Behandling af Fobier

Og husk at forkæle dig selv lidt bagefter besøget hos bloddonor Danmark. Hvis man er bloddonor på trods af sin nåleskræk, så er man virkelig sej (og rigtig sød og hjælpsom). Så en belønning er på sin plads.

God arbejdslyst med det :-)

Bedste hilsner
Lind & Karmark