I medierne

TV2 News: Unge og klimakrise

Vores psykolog Trine Lind blev i dag interviewet til TV2 News. 4 ud af 10 unge er i tvivl om, hvorvidt de ønsker at sætte i børn i verden pga klimakrisen. En ret foruroligende tendens, som fortæller noget om, hvor hårdt de unge er ramt af klimaangst...
Psykolog Trine Lind fortæller om unge og klimakrisen i tv2 news

Nogle af interviewets pointer kommer her:

  • I angstbehandling generelt er vi ofte oppe imod en irrationel og overdreven angst. Klimaangst adskiller sig, da klimakrisen er reel og alvorlig.

 

  • Klimaangst kan ikke afhjælpes i terapirummet alene. Der skal handling til fra politikere og beslutningstagere, så de unge kan læne sig tilbage og føle sig trygge ved, at “de voksne på magten har en plan, som udføres”. De føler sig ladt i stikken og det puster til angst og bekymring.

 

  • Bekymring om klodens fremtid kan ikke undgås - men vær opmærksom på omfanget. Fylder det konstant? Gør det, at du ikke kan være til stede i dit liv og mærker du angst, magtesløshed eller varig frustration? Så har klimaangsten måske greb i dig. Det er der ingen, der har gavn af. Hverken dig eller kloden.

 

  • Bliv opmærksom på “trigger-tanker”. Togvogne som kører forbi foran dig. Undlad at stige ombord på enhver togvogn. Lad dem køre forbi.

 

  • Vær obs på, at adfærd kan puste til bekymringstænkning og angst. Bruger du meget tid på at læse op på foruroligende forskning og nyeste tal? Skru ned for den type adfærd - for din mentale trivsels skyld.

 

  • Engager dig i meningsfuld adfærd mod en grøn omstilling, så du er konstruktiv i din måde at "gøre en forskel".

 

Mange kærlige (og grønne hilsner)

Lind & Karmark

"Klimaangst kan ikke afhjælpes i terapirummet alene".
Trine Lind