Blogindlæg
23.12.2017

BEKYMRINGSFÆLDEN (del 2)

Som lovet følger vi vores blog BEKYMRINGSFÆLDEN op med en del 2. Som du måske kan huske, så vi i del 1 på, at bekymringer koster dyrt i forhold til negative følelser såsom nedtrykthed, tristhed og angst. Vi hjalp dig til at overveje, hvilke “gode grunde", du har til at bekymre dig og udfordrede overbevisningen om, hvorvidt der overhovedet er noget at hente i at forsøge at være på forkant. Vi lovede dig gode fif til at stå af bekymringer og bruge mindre tid og opmærksomhed i dem.

Timingen lige op til jul synes vi er dybt passende. Den største julegave, du kan give dig selv, er at stå af på grublerier og bekymringer. De giver dig ikke noget. De hjælper dig ikke. De beskytter dig ikke. Så lad dem være…her har du nogle brugbare fif.

 

Stå af grublerier — ÅRETS BEDSTE JULEGAVE til dig selv

  • FIF nr. 1 Husk på, at hjernen skaber tusindevis af tanker og billeder hver dag. Tænk på disse mentale repræsentationer som “TRIGGERE”. Vi bestemmer ikke selv, hvad der dukker op på den “indre skærm” og det er helt okay. Det er ikke triggerne, der er problemet. Problemet opstår, hvis du griber hjernens “afleveringer” og løber afsted med dem.
  • FIF nr. 2 Forestil dig et langt togsæt bestående af togvogne. Hver togvogn repræsenterer en “triggertanke”. Leg med på en lille forestillingsleg. Placer dig selv på en tænkt perron og se togsættet komme bumlende forbi. Leg med på idéen om, at toget ikke har stoppested på din perron. Lige meget, hvilken “TRIGGER”, der bumler forbi, er din opgave den samme. At lade toget køre - at lade tankerne være. Togets destination er “nedtrykt-ville” eller “angst-ville” og der har du ikke noget at gøre.
  • FIF nr. 3 At nogle “TRIGGERE” virker mere vigtige på dit opmærksomhedssystem er helt naturligt. Men husk på, at det er fup! Hvis du har sygdomsangst vil du højest sandsynligt synes, at det er svært at lade tanken “JEG HAR KRÆFT” passere. Kæmper du med social angst virker tanken “JEG DUMMEDE MIG” nok vigtig på din opmærksomhed. En person med depression vil naturligt blive trukket med af tanker som “NU GIK DET GALT IGEN”. Øv at behandl alle tanker ligeværdigt. Nævnte tanker er uvigtige og overflødige og fortjener ikke din opmærksomhed. Så lad dem bumle afsted, som det gennemkørende tog sammen med alle de andre tusinder af mere neutrale tanker (togvogne). Tanker er bare tanker!

 

Vi ønsker dig den bedste jul med dem, der betyder noget for dig og håber virkelig, at du vil tage disse fif til dig. At stå af grublerier er virkelig den bedste julegave, du kan give dig selv!  

 

De allerbedste og bekymringsfrie juleønsker fra os til dig:-)

 

Lind & Karmark