DR2 Deadline: Klimaangst og unge
Rapporten viser nogle tydelige tendenser i forhold til en generation af unge, som er meget bekymret for klimaet. I en grad så det påvirker deres håb for fremtiden - og for nogle også ønsket om at sætte flere børn i verden. Undersøgelsen er lavet på tværs af 10 lande. Undersøgelsen viser samtidig, at mange unge har mistet troen på og føler sig svigtet af dem, som burde passe på dem. Altså de voksne og beslutningstagerne.
I interviewet i Deadline var også klimaforsker Sebastian Mernild fra Syddansk Universitet. Han kunne understøtte de unges bekymring med nyeste tal fra FN's klimapanel.
I interviewet kom Camilla Karmark ind på, at når angst er en følelsesmæssig reaktion på en reel trussel eller bekymring, så tjener følelsen et formål. Den er med til at gøre os mere "alerte" og opmærksomme på problemet.
Og hun understregede, at løsningen med klimaangst ikke "blot" er terapi - vi skal ikke sygeliggøre en hel generation af unge, som er bekymret for noget reelt. Løsningen skal i højere grad findes på samfundsniveau, hvor vi må tage de unges bekymring mere alvorligt. Hvis vi voksne handler og agerer på klimaproblemerne i højere grad end hidtil, så vil det være med til at sænke de unges angst og modløshed på området.