Angst
Så er du bestemt ikke alene. Næsten 400.000 danskere lider af angst - hvilket gør angst til det mest almindelige, som vi mennesker kan blive ramt af psykisk.
Når angst kontrollerer mit liv
....så er det ikke sjovt at være dig. Ubehandlet angst kan virkelig spænde ben for ens livskvalitet - og i perioder kan det føles som om, at den helt styrer dit liv.
Men det gør angst ikke. DU styrer dit liv - og vi kan hjælpe dig til at (gen)vinde kontrollen. Ved hjælp af helt konkrete redskaber og teknikker i terapien kan du blive fri af din angstlidelse.
Om du kæmper med angst i form af angstanfald, panikangst, generaliseret angst, sygdomsangst, eksamensangst, social angst, OCD eller fobier, så er du landet det rette sted. Hos Lind & Karmark er behandling af angst vores helt store speciale. Tag kontakt til os og lad os også hjælpe dig i mål med at blive angstfri. Vi kan hurtigt spore os ind på, hvilken type af angst du døjer med og sætte et behandlingsforløb i gang.
Hvordan ved jeg, om jeg har angst?
Gældende for alle angstlidelser er, at de er rigtig ubehagelige og giver meget lidelse, bekymring, nervøsitet og besvær i hverdagen. Under behandlingsområder kan du klikke på de enkelte angstlidelser, hvor vi har skrevet meget mere information. Du kan læse mere om de forskellige symptomer - der er noget karakteristisk ved hver type anf angst.
Hvis du spørger dig selv, hvilken angst har jeg, så kan du (næsten stensikkert) finde svarene her på vores side. Vi er nemlig eksperter i angstlidelser - og det gælder alle varianter af angst.
Er angst en sygdom?
Nej. Angst og frygt er en følelse, som er del af vores naturlige alarmberedskab. Den skal have lov at være. Når man taler om angstlidelser, så skyldes det derimod, at ens alarmberedskab er blevet for sensitivt. At man er bange for noget, som reelt ikke er farligt. Og at man kommer til at benytte strategier, som vedligeholder fejlsignalerne. Alt efter typen af angst, er det forskellige ting, man er bange for.
Angstlidelser er på ingen måde kroniske, og vi har rigtig gode resultater med at behandle alle typer af angst i vores psykologpraksis.
Hvordan behandles angst?
Fælles for angstlidelser er, at når man først er fanget i angstens onde spiral, så får den så og sige sit eget liv. Så kan det føles svært at se sin vej ud af angsten, og man kan blive rigtig bange og bekymret for sin fremtid. Men det behøver du ikke være. Angst kan behandles med rigtig god effekt. Du har blot ikke fået den rette behandling endnu. Vi er specialister i angstbehandling og eksperter i kognitiv og metakognitiv terapi, så vi tilbyder skræddersyet behandling til netop din angst.
Hvilken angst har jeg?
Klik på den angst, som du døjer med - du kan finde dem alle lige her nedenfor. Det kan være rart at læse beskrivelser af det du kæmper med - så du ved, at du "bare" har angst. For angstlidelser kan behandles med rigtig god effekt - lad os hjælpe dig.
Du er et skridt tættere på at blive angstfri!
Læs om angstanfald og panikangst.
Læs om generaliseret angst (GAD).
Læs om sygdomsangst (helbredsangst).
Læs om emetofobi (angst for opkast).
Hvad er tegn på angst?
Angst kan komme til udtryk på flere forskellige måder, men de symptomer som vi her i klinikken ofte møder er konstant bekymringer, katastrofetanker, fysisk uro og ubehag f.eks. i form af bankende hjerte, svimmelhed, tunnelsyn eller rysten. Symptomer på angst er også undgåelsesadfærd, hvilket vil sige, at man undgår en eller flere ting som fremkalder angsten.
Hvordan kommer jeg af med min angst?
Jo mere vi gør med vores angst og bekymring – både på tanke og adfærdsplan – jo mere vokser den. I terapien vil du lære at gøre det modsatte. Du vil lære strategier til at give din angst mindre opmærksomhed og derved kunne håndtere den bedre. Sammen med din psykolog vil du i terapien også arbejde med det som vi kalder for eksponering. Eksponering betyder, at vi stille og roligt øver at komme i kontakt med det som du er angst for. Vi aktiverer altså angsten med vilje, for at du under sikre og kontrollerede vilkår kan øve at håndtere den angst, som kan virke overvældende og svær. Grunden til at vi laver eksponeringer, er fordi vi kan udslukke angstresponsen i kroppen, ved gang på gang at blive konfronteret med, at situationen ikke er farlig, og at du kan håndtere følelsen af angst i kroppen. Det er nemlig ikke farligt – det er bare angst.
Hvad er årsagen til angst?
Forskning viser at både biologiske, psykiske og sociale faktorer kan spille ind på udviklingen af angst. Herudover kan pres eller belastning have en betydning for udløsningen af angst. Utryghed, uforudsigelighed og mistrivsel i barndommen kan også have en betydning for udviklingen af angst. Der kan være mange forskellige årsager til angst, og man kender ikke den præcise grund til hvorfor nogen mennesker rammes af angst og nogen ikke gør.
Kan angst blive kronisk?
De fleste angstlidelser går ikke over af sig selv, så hvis du lider af angst og ikke får behandling for det, så vil man kunne udvikle det som vi betegner som en kronisk angsttilstand. Dog er der rigtig gode behandlingsmuligheder, så lider du af angst, så opsøg professionel hjælp. Der er massere man kan gøre, for at dulme og behandle angstlidelser.
Hvilke former for angst er der?
Der findes mange forskellige former for angst. De mest typiske er følgende:
Angstanfald og panikangst
Fobier
Social angst
Generaliseret angst (GAD)
Sygdomsangst
Eksamensangst
Emetofobi (angst for opkast)
Og så er der selvfølgelig OCD, som også en angstlidelse og et af vores helt store specialer. Den type angst har vi samlet meget mere viden om til dig.
Flere behandlingsområder
Vores kerneydelse er individuel terapi til voksne, unge og børn. Vi skræddersyer et individuelt forløb til dig, hvor vi tager højde for din problemstilling, samt hvilken psykolog som er bedste match til netop dig. Vi er førende eksperter inden for behandling af angst, OCD, stress, depression og lavt selvværd, og vi vil hjælpe dig til igen at få det godt.
Klik i boksene til højre, hvis du vil læse videre om andre behandlingsområder hos os.