I medierne

Go' Morgen Danmark: Vi laver "måske"-aftaler og aflyser aftaler som aldrig før

Mange har svært ved at forpligte sig fuldt ud til aftaler. Der er en tendens til, at man udsætter at svare, holder flere døre åbne, aflyser eller laver “måske”-aftaler. 

Det var Bolette Bjerre og Trine Lind i Go’ Morgen Danmark og tale om her til morgen.
Billeder fra TV-optræden

Med telefonen i hånden er folk ramt af FOMO (Fear Of Missing Out) men også af FOBO (Fear Of Better Option). Angsten for at “gå glip af noget” og for at “træffe en forkert beslutning” og fortryde antænder et ubehag, som kan være svært at være i og som gør man udvikler strategier, som at udsætte, holde folk hen og aflyse. 

Som resultat er det for personen svært at komme til stede og være nærværende, hvilket stresser. Herudover koster tendensen for personen, der holdes hen og for kvaliteten af relationer imellem folk. 

“Når man investerer tyndt, får man tynde relationer”. 

Vi begynder at fjerne os fra hinanden. Menneskers trivsel er i den grad afhængig at nære intime sociale forbindelser. Limen til det er forpligtelse, tillid, respekt, tryghed - at man ved man kan regne med hinanden betingelsesløst.

Med den nutidige tendens mister vi forbindelse og social tryghed og nærhed og det koster.

Telefonen og sociale medier spiller en afgørende rolle i denne kedelige tendens og udvikling.

Gode råd:

  • Øv dig i at være i ubehag og træf et umiddelbart valg. Øv at lukke døre uden at genbesøge beslutningen. Sig definitivt ja og hold fast.

 

  • Hold dig væk fra telefonens fristelser med at dykke ned i andre “muligheder”.

 

  • Husk det er en god investering at behandle andre som vigtige. Det styrker jeres sociale bånd.

 

  • Kom til stede i det, du står i. Forpligt dig. 

 

  • Vær ærlig og sig til, hvis en andens opførsel sårer dig. Sig fx “jeg føler mig uvigtig, når du aflyser”. Vær selv et godt eksempel og slå ned, når du ser at andre holder andre hen.